Badminton este unul dintre sporturile cu racheta unde jucatorii lovesc un fluturas peste un fileu in interiorul unui teren delimitat. Badminton se imparte in 3 categorii:

  1. Simplu
  2. Dublu
  3. Dublu mixt

Badminton se poate juca atat in exterior si interior. In exterior de obicei se joaca pentru distractie, in familie, iar antrenamentele de catre cei care practica regulat badminton, cat si in competitii nationale si internationale se joaca obligatoriu in sali de sport.

 

Originea Badminton
Jocul de Badminton apare inca de acum 2000 ani in tarile din Eurasia: Egipt, China, India si Japonia dar si in Grecia si se juca cu o racheta din lemn (“battledore”) si un fluturas.
Incepand cu anii 1600 badminton a fost jucat intre 2 persoane, care loveau cu racheta din lemn fluturasul unul catre altul, de atatea ori pana cand acest cadea pe pamant. Badminton se considera un joc de elita in Europa, inlcusiv in Anglia.

Astazi. inca se mai poate vedea un joc similar in Japonia, numit Hanetsuki, fiind un joc foarte popular care se joaca in ajunul Anului Nou, jucandu-se cu o racheta din lemn (‘’hagoita’’) si un fluturas (“hane”).

 

Dezvoltarea Badmintonului
Conform cartii “A Brief History of Badminton from 1870 to 1949” scrisa de catre Betty Uber, badmintonul modern a fost creat de catre  militari - ofiterii britanici in jurul anilor 1850s in India Britanica, cand un fileu a fost adaugat acestui joc, si datorita faptului ca era foarte popular in oraselul Poona, a fost denumit jocul Poona.
In perioada cand vremea era cu vant si umeda, in locul fluturasului de pene a fost aleasa o minge din lână, astfel jocul a fost preferat de majoritatea celor instariti si ulterior inventat ca “Ball badminton” (mingea de badminton).
In jurul anilor 1970, ofiterii armatei britanice retrasi la pensie au adus jocul din India in locurile sale natale, in Anglia, badminton devenind in scurt timp un joc foarte popular. In 1873 Ducele de Beaufort a introdus sportul in zona sa de origine, “Badminton House” in Gloucestershire, si de atunci acest sport se va numi Badminton.

Scrie un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi afisata pe site.

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Click here to revoke the Cookie consent